Header Ads

Kas Voolaidi eksimus või lihtsalt juhtus nagu juhtus?


Mäng algas piinliku omaväravaga pad-um-tsssh. See kole asi, mis algus juhtus keevitas minu meelest meie meeskonna kliimasse ühtehoidmist ja tugevamat enesekindlust. Täitsa tõsiselt. Peale seda väravat said kõik aru, et nüüd tuleb tegema hakata ja midagi ei ole kaotada.

Just sellist sütitust oli meile vaja. Seda ei anna meie koondisele Karel Voolaid vaid see on see hetk, kus kõik peavad peeglisse vaatama. Ma rohkem ei peatuks sellel väraval see oli piinlik ja seda ei peaks juhtuma. Ma loodan, et Kuusk hoiab pea üleval ja õpib sellest ja noore mängijana enam sellist jama ei korralda.

Meie meeskond suutis poolaja lõpuni hoida mehiselt palli. Teha loogilisi otsuseid. Enesekindlust oli korralikult ja seda on meeldiv näha. Meil on munad peos ja selg vastu seina. Miks põdeda vaid nõnda tulebki samm sammu haavalt edasi töötada. See kõik kandus kenasti edasi ühe suurepärase jätku näol ka väravaks, mida oli kaunis vaadata ja oli tunda, et me ei ole see Euroopa häbi vaid oskame ka jalgpalli mängida. Kogu mängu peale väga suured kiitused Käit, Sinjavski ja Kreida. Teravad enesekindlad võitlejad. Kalevipojad. Mehed, kes peaks kiirelt välismaal mängu saama. Muidugi võiks ka Sappinen, Pürg, Kuusk, Soomets. See annaks meile väga väga palju juurde koondise näol.

Märgiline hetk mängus. Oleme 2-1 ees. 64minut Makedoonia toob sisse Pandevi ja Nesterovski. On aru saada, et teine käik läheb sisse ja tormtuli on tulekul. 67 minut penalti Makedooniale. Penalti lüüakse latti ja me pääsesime. Tundus nagu töövõit. 70 minut teeme vahetused, mis minu silmis on väga küsitavad. Vassiljev-Sappinen välja ja Lepik-Liivak sisse. Kui me oleme juhtimas ja oleks ilmselt targem mängida taktikat, kus me mängime aega. Kontrollime mängu läbi palli liigutamisega. Ei ole vaja kõrget pressi ülevalt teha. Las nad veeretavad oma poolel kui vaja aga hoiame kümne küünega kinni.

Ärge saage valesti aru. Muidugi ei ole tark taha ära vajuda ja tormtulel lasta juhtuda aga mida ma silmas pidasin oli see, et keskväli põles. Poisid olid seal musta tööd palju teinud. Seda oli vaja värskendada. Me kaotasime üsna palju kahevõitlusi ja vajusime üleüldiselt ära. Üldiselt vahetused ei täitnud oma eesmärki, rikkusid rütmi ära ja tekkis peata olek. Sellest 2-1 olukorrast oleks minu meelest saanud ka teistmoodi välja tulla.

Sellist Sinjavski teravust, mida enne meie penaltit näha sai tahan ma veel näha ja mõlemalt äärelt. Me peame olema ohtlikud väljaku teises otsas. Teravus. Me saime seisuks 3-1 väga tore. Kahjuks selleks hetkeks polnud meie mängus ühtegi liidriomadustega mängijat, kes lisaks rahu hoiaks selle lagunemise ära. Sellest ka küsitav koosseisu valik antud mängudeks. Nagu ka stuudios mainiti siis Paides on kaks head vana kala nagu Frolov ja Mosnikov. Võimalik, et pole 90 minuti mehed aga kindlasti väärt lisa vajalikul hetkel nagu täna. 

Saamata jäänud punktid punktideks. Mina vaatasin seda mängu kui sõpruskohtumist ja punktid ei mängi minu silmis selles koondise etapis rolli. Kas mänguliselt oli näha arengut? Pigem jah. Kas oli näha võitlust ja tahtmist? Jah! Oli tore näha, et me suutsime olla mängus sees. Lüüa väravaid. Pakkuda loogilisi rünnakuid. Muidugi ei olnud Makedoonia täna täie pasaga mängus sees ja kindlasti alahindas meid ja suuresti ka põhjusega. Olen arvamusel, et parema koondise treeneri targemate otsustega oleks siit ka võit tulnud aga nagu rannamaja superstaar Toomas ütleks:"it is what it is." 


Kommentaare ei ole

Toetab Blogger.